torsdag 20. oktober 2011

Landsmøte i Tromsø 2011


Delegatene fra Hordaland: Silje Erland Grande, Elisabeth Bernhoft, Norunn Solvang, Ingrid Lid Nordø, Kathrine Aven Sætre, Lene Alfstad Haugen og Inger-Sofie Stensland. 
Den norske jordmorforenings 45. ordinære landsmøte ble holdt i Tromsø 22-23 september, på Rica Ishavshotell. Fylkesforeningen Hordaland  kunne i år sende 7 delegater til landsmøte. Disse ble valgt på årsmøte tidligere i år og antallet er på bakgrunn av medlemstallet vårt. I tillegg reiste 5 observatører også til landsmøte. På forhånd hadde styret arbeidet med og sendt inn mange saker som vi ønsket å få tatt opp. Dette gjaldt blant annet tema som landsmøteperioden, jordmorutdanningen, lønn og kommunejordmorkontakt.





























Det var to intense dager og det ble holdt til sammen 236 innlegg fra talerstolen. Bilde over viser Ingrid Lid Nordø og Lene Alfstad Haugen, som var flere ganger på talerstolen for å fremme saker styret hadde forberedt. Nedenfor er bilder fra litt av det kulturelle avbrekkene vi fikk oppleve i løpet av disse to dagene.




Tromsø tamburene

Tonje Unstad fra Evenes


Den siste posten på programmet var valg av leder og nestleder, sentralstyre, faglig-etisk utvalg, valgkomiteen og hvor landsmøte skal holdes neste gang. Til plassene som leder og nestleder i Dnj stilte både Marit Heiberg og Trude Thommesen til gjenvalg. Når det gjaldt plassene til sentralstyre kom det mange benkeforslag og det et spennende valg. Fylkesforeningen vår hadde forslått Kari Aarø som kandidat til sentralstyre og hun ble valgt inn. Det er viktig at vi har medlemmer fra vårt fylke representert i sentralstyre. De kjenner blant annet godt til Kvinneklinikken i Bergen, som er den største arbeidsplassene for jordmødre i Hordaland, men også til lokale utfordringer.

Nestleder Trude Thommesen og Leder Marit Heiberg 
Sentralstyremedlem Kari Aarø


Det hele ble avsluttet med festmiddag der vår kjære Inger Mari Rasmussen ble utnevnt til æresmedlem i Dnj. Hun har en lang karriere bak seg som jordmor og er fortsatt engasjert i saker på landsmøte i år. Hun utdannet seg ved Schøtt Rivers jordmorskole i Oslo og når hun var ferdig begynte hun på fødeavdelingen ved Laksevågs Sanitetsforeningens sykehus. Hennes hjertesak har alltid vært jordmorutdanningen og var engasjert i debatten om det på landsmøte. Vi kunne flere ganger høre Inger Mari fra talerstolen.


Inger Mari Rasmussen sier noen ord etter å ha blitt utnevnt til æresmedlem i Dnj. 



Jentene fra Bergen stemmer i til Inger Mari Rasmussen.






Flere bilder fra festmiddagen: 

Kathrine Aven Sætre, Elisabeth Bernhoft og Marianne Lønnebotn.

Gunn Terese Haukeland, Kari Aarø og Lene Alfstad Haugen
Leder i Hordaland Fylkesforening Norunn Solvang og Inger Mari Rasmussen
Solveig Nilsen , Rigmor Furnes og Kathrine Aven Sætre

Ingrid Lid Nordø og Inger -Sofie Stensland









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar