mandag 11. april 2011

Årsmøte i Dnj Hordaland Fylkesforening og 8 mars appell

På selveste kvinnedagen ble det avholdt årsmøte i Dnj Hordalands fylkesforening. Det var på Haukeland Hotell og ble avsluttet med en samling i Ingeborgstuene med mat og drikke. Det pleier være et beskjedent oppmøte på våre årsmøter, men vi takker de som tok seg tid til å komme. Det ble lest opp årsrapporter fra leder, Norunn Solvang, kasserer Silje Erland Grande og fra hovedtillitsvalgt Lene Hauge. Det skulle velges inn kandidater til styre som blant annet leder og andre verv. Vi er veldig glad for å kunne si at styret er stabilt med godt oppmøte på styremøter og god innsats for og på styres arrangementer.


Den store saken dette året har vært Det politiske møte om Barselomsorgen i Bergen, som krevde mange møter og tid på å forberede. Dette ble et vellykket møte som har satt i gang en del prosesser rent politisk. Nå jobber styret videre med å arrangere et sommermøte for våre medlemer, tid og sted vil snart vil annonsert. Det skal også være Landsmøte i Tromsø i september i år og det ble valgt delegater og observatører til dette på årsmøte. Styrets medlemer vil også jobbe med å fremme saker til landmøte.


Vi vil ønske vårt nye varamedlem til styre, Eline Vik, hjertelig velkommen til styret. Inger Johanne Monstad ønsket ikke gjenvalg som varamedlem og vi takker henne for en flott jobb i styret.


8 mars ble det holdt appell på Torgallmenningen i anledning kvinnedagen. Jordmorforeningen ble spurt på kort varsel om å delta og Elisabeth Bernhoff holdt et strålende appell, som hun også holdt på årsmøte etter ønske fra de fremmøte. Her er den:


Gratulerer med dagen, Damer!!

Mange års kvinnekamp har medvirket til at forholdene for småbarnsfamilien i Norge har blitt betydelig bedret de siste 20 – 30 årene: Vi har snart barnehagetilbud til alle barn, og vi har en av verdens beste permisjonsordninger i forbindelse med fødsel…. Men, på ett område har utviklingen gått i feil retning; nemlig innen BARSELOMSORGEN. For få år siden fikk nybakte mødre tilbud om å bli på sykehuset i både 4 og 5 døgn etter fødselen, mens de fleste barselkvinner i Bergen i dag reiser hjem innen 48 timer, med lite eller ingen hjelp og oppfølging den første tiden hjemme.

Stadige innsparinger og nedbemanninger i helsesektoren har gjort kvinner og barn til en salderingspost, og vi er lite stolte av barselomsorgen som tilbys i dag!!

Alt for mange kvinner opplever tiden etter fødselen som urolig og stressende, med bekymringer for vekttap hos den nyfødte, med ammeproblemer, barseltårer og – for stadig flere: barseldepresjon. Er dette TAKKEN for den formidable samfunnsinnsatsen kvinner gjør ved å sette nytt liv til verden?? Den norske jordmorforening arbeider for å få økte ressurser både til Helseforetak og Kommuner, slik at kvinner skal få kontinuitet og kvalitet i oppfølgingen gjennom svangerskap, fødsel og barseltid.

Vi håper at ALLE KVINNER, ungjenter og bestemødre, vil se dette som en viktig kampsak i tiden som kommer:

Å SIKRE EN GOD, TRYGG OG VERDIG BARSELTID FOR DE NYFØDTE OG DERES NÆRMESTE -- -- fordi de fortjener det!! Takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar